Dedicati decoratiunilor

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco.

Cine suntem?

Natallia Decor este o firmă de decorațiuni interioare și produse textile din Fălticeni (județul Suceava), înființată în 2004.

În magazinul și showroom-ul din Fălticeni, Natallia Decor comercializează obiecte de decor și produse textile, acestea din urmă fiind realizate în atelierul de croitorie, unde lucrează 7 angajați. Pentru decorațiuni, colaborăm cu propria echipă de design, inspirat de stilul rustic și tradițional din zona Fălticeni – Valea Șomuzului, folosind ca materiale în principal lemnul.

Firma lucrează cu modele tip, pe care le adaptează modelelor locale. Produsele-vedetă sunt: perdelele cusute cu ciucuri, cu dantele, decupate în atelier, perdelele pe capse, fețele de masă cusute în atelierul propriu.

Este “croită” pe dorintele personalizate ale clientilor. În zona Fălitcenilor și Șomuzului se folosește foarte mult lemnul și implicit stilul este direcționat mult spre rustic. De asemenea, promovează noile tendințe pe care le descoperă prin târgurile de profil. Abordează în general stilul rustic tradițional, stilul clasic, modern și elegant.

Pe lângă propriii furnizori, Natallia Decor colaborează și cu furnizori naționali de marcă, precum Nugat, Cassa Rossa Textil, Dedeman, Ax Perpetuum, Brentina, Decoratex sau Marcon.

Ca planuri de viitor, dorim să folosim urzeli vechi în atelierul de croitorie, tot în ideea de a promova artizanatul tradițional. „Am în plan folosirea materialelor confecționate după tehnologia veche, tradițională prin folosirea urzelilor vechi, a cusutului manual, a țesutului. Intenționez să organizez ateliere de creație ca o completare a activității creative în școli, în acțiuni caritabile, în promovare turistică și nu numai. Acest domeniu este la început, dar printr-un plan de lucru conceput la începutul acestei veri voi pune în practică această activitate” – Mirela Nechita, manager și fondator Natallia Decor.

Toate angajatele firmei sunt specializate în croitorie, acesta fiind un criteriu de selecție la angajare.

Istoric

Natallia Decor s-a născut din fostul magazin de artă populară tradițională „Flori și Cadouri”, creat de antreprenoarea Mirela Nechita în 2008.

Mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit..

Neque porro quisquam est. , similique sunt in culpa qui officia deserunt mollitia animi, id est laborum et dolorum fuga. Et harum quidem rerum facilis est et expedita distinctio. Nam libero tempore, cum soluta nobis est eligendi optio cumque nihil impedit quo minus id quod maxime placeat facere possimus.Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt. laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Misiune

Iubim armonia între om, trecut, prezent, istorie, natură, formă, timp, culoare și încercăm să o capturăm în modelele de decorațiuni și textile.

Propunem toate acestea clienților din zona Fălticeni-Valea Șomuzului, dar și întregii Bucovine. Tradiția le leagă pe toate, le dă un rost, un punct de pornire, e simbolică și miezul .

Dorim să exprimăm valoarea tradiției. Fiecare obiect, fiecare decorațiune pe care o realizăm are povestea sa și răspunde nevoilor clienților noștri, dintre care mulți lucrează în străinătate și preferă să ne aleagă atunci doresc să îți (re-)decoreze locuințele arătoase. Pentru fălticineni și locuitorii de pe Valea Șomuzului, casa are o valoare aproape sacră.

Există un limbaj comun al simbolurilor, al prezenței, al istoriei care pătrunde prezentul și în care tradiția și comunitatea vor fi întotdeauna actuale.

„Valorile mele de business sunt respectul cuvântului dat (sună poate mai naiv, dar seriozitatea și corectitudinea ne caracterizează. Altă valoare este respectul pentru clienți. Agreez sesizarea problemelor de orice fel din firmă, dar și faptul că există obligația prezentării unei soluții în concept propriu a celui care face sesizarea. Ne diferențiază perfecțiunea croielilor, respectarea termenelor de livrare, prețurile accesibile și felul în care colectivul lucrează comunicând cu drag între ele și având o relație care a depășit limitele protocolare de mult. În general folosesc mult în viziunea mea influența satului de unde provin, atunci când aleg colecții noi. Dolheștiul meu natal este prezent prin culoare, prin lumina pură, pot spune cu curaj nematerialnică, ce există în sufletele oamenilor simpli, dar curați și cu amprentă pură și clară asupra întregii mele vieți. Viața mea socială e legată de oamenii simpli. Iubesc oamenii care acceptă decorarea în funcție de anotimpuri, în funcție de „anotimpul” vieții lor… Pledez pentru acel „cred” în care știu sigur că e puterea mea… ”

Mirela Nechita

Valori 

Ce ne reprezinta pe noi cel mai bine.

Onestitate
Respect
Autenticitate
Profesionalism
Flexibilitate
Lucru in echipa

Echipa noastra

consequatur aut perferendis doloribus asperiores repellat temporibus autem quibusdam et aut debitis aut rerum necessitatibus saepe voluptatibus maiores alias.

Mirela Nechita

managerul și inițiatoarea Natallia Decor

Scrisoare

Cu dor și drag, din Valea Șomuzului…

Strămoșului stejar
Cât de frumos și sfânt mi-apari
Când vine să mă fure
Povestea blânzilor stejari
Și dorul de pădure!…

Ce lucru trist, copac iubit,
Că nu știi să citești!…
De câte ori n-aș fi dorit
Să-ți scriu din București…

Destinul face ca eu personal să nu fiu în București, ci undeva mai aproape de satul meu natal, Dolheștii Mici, din Valea Șomuzului, dar mai ales de pădurile care străjuiesc dintotdeauna, de o parte și de alta, satul meu iubit. Pădurea e acolo, la locul ei, străjuind ca un străjer viteaz frumoasele noastre meleaguri binecuvântate cu oameni ai locului cuminți, harnici și cu mare credință în Dumnezeu.

Putem asemăna oamenii cu copacii, pentru că și noi avem rădăcini… Cărările pădurii sunt asemenea cărărilor vieții, lungi, șerpuite, uneori cu obstacole, dar mereu cu speranța că Dumnezeu ne va arăta drumul și calea de urmat în viață… Noi, oamenii, avem rădăcinile noastre spirituale și sufletești. În orice loc din lumea asta ne-am afla, trăim în permanență cu gândul și cu mintea la locurile natale. Este o trăire unică, care scapă cuvintelor celor mai măiestre…

Mă simt onorată că am privilegiul să vă pot împărtăși cât de mult iubesc și tânjesc după locurile mele natale, minunate și binecuvântate, de pe Valea Șomuzului. Cred cu curaj că toți cei ce sunt fii și fiice ai acestor locuri sunt legați la fel de intens, de curat și de idilic de satul natal, de întreaga comună Dolhești.

Din tot ce este și ne înconjoară am avut o legătură cu totul specială cu pădurea. Părinții mei au casa la poalele pădurii, iar tatăl și bunicul meu au fost ocrotitori și slujitori loiali codrului. Tind să-mi întind brațele și să cuprind copacii, să-mi treacă dorul de tată, dorul de copilărie… Să-mi rog copacul să mă asculte și să-mi păstreze trăirile în ramurile sale, pentru ca acolo sus să nu fie distruse… Pădurea este frumoasă pentru că este primăvara tânără, vara verde, toamna arămie, iarna strălucitoare. Și totul este completat, ca într-un firesc contrapunct al emoțiilor, de frumusețea spirituală a locurilor, de oamenii dragi de lângă pădure, de dorurile pe care ea le ascunde și de încrederea pe care mi-o transmite. O încredere și o armonie cu care aș vrea să plecați și voi, oaspeții mei dragi.

Închei scrisoarea către voi și către strămoșul nostru stejar la fel cum aș fi încheiat orice altă scrisoare:

Cu drag,
Mirela Nechita